Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro Review

  Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro Review

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro

 

Pentru majoritatea dintre noi, restricțiile la nivel național pentru pandemia de coronavirus a însemnat să petrecem mult mai mult timp acasă. Presiunea suplimentară de a lucra de acasă și de a încerca să treci printr-o criză globală nu au făcut lucrurile mai ușoare, în special din punctul de vedere al menținerii curățeniei. Această perioadă a evidențiat încă o dată modul în care tehnologia ne poate ajuta.

 

Aspiratorul robot Xiaomi pe care îl revizuiesc astăzi este o soluție tehnologică și nu cu adevărat nouă, dar este cu siguranță mult mai relevantă acum decât a fost atunci când a apărut. Prețul ridicat, ineficiența acestuia în zonele mai greu accesibile și faptul că preferăm să facem totul cu mâinile noastre, au făcut ca conceptul să nu fie luat în considerare. Cu toate acestea, interesul pentru ideea unui dispozitiv de curățare robotică pare acum să crească.

Dețin un Mi-Robot Vacuum-Mop Pro de câteva săptămâni, care mă ajută la mare parte din curățenia din casă în tot acest timp. Cât de eficient a fost în ultimele câteva săptămâni și poate acest robot să înlocuiască cu adevărat făcutul curățeniei clasic?

 

Ce este Mi Robot Vacuum Mop-Pro și ce este în cutie?

Pachetul destul de mare al Mi Robot Vacuum-Mop Pro este ocupat în primul rând de robotul în sine. Dispozitivul în formă de disc nu este foarte înalt întocmai pentru putea intra sub canapele și alte corpuri mai joase, dar este lat și uneori nu poate trece prin fiecare spațiu. De asemenea, este oarecum greu, dar nu atât de mult încât să nu îl poți ridica sau răsturna când este nevoie. Are un capac din plastic pentru fitingurile din partea de sus, un buton pentru alimentare și un alt buton pentru al trimite înapoi la stația de încărcare. Există, de asemenea, un difuzor mic, iar dispozitivul folosește instrucțiuni vocale pentru a indica ce face, cu anunțuri pentru pornire, finalizare și încărcare, plus memento-uri pentru a scoate și curăța mizeria adunată.

Există două compartimente pentru vid - unul numai pentru aspirare și un al doilea cu un rezervor de apă pentru aspirare și spălare. Peria cu role este pre-montată în dispozitiv direct din cutie, dar este detașabilă; va trebui să o scoateți la fiecare câteva zile pentru a o curăța. Un accesoriu și două tampoane pentru mop sunt incluse în cutie, împreună cu două perii de măturat. Doar una dintre aceste perii trebuie fixată pe Mi Robot Vacuum-Mop Pro; cealaltă este o rezervă de utilizat atunci când prima perie se uzează.

 

Mi Robot Vacuum-Mop Pro matură, aspiră și șterge în același timp

În timp ce multe dispozitive concurente oferă o singură funcție majoră - de obicei aspirarea - Mi Robot Vacuum-Mop Pro face atât aspirarea, cât și ștergerea. Aspirarea se poate face cu sau fără mop. Dacă alegi să aspiri cu mop, atunci trebuie să umpli recipientul acestuia cu lichid de curățare (eu am pus soluție pentru parchet), să-i atașezi laveta și să pui mopul sub aspirator. Operațiunea e foarte simplă. Practic acesta aspiră în față și trage mopul după el. Așa se face că zona peste care trece mopul este deja aspirată.

Întregul proces este destul de eficient, având loc în aceeași mișcare. Cu toate acestea, merită menționat faptul că dispozitivul nu poate ajunge peste tot și, prin urmare, nu poate curăța la fel de eficient în colțuri și de-a lungul marginilor mobilierului, datorită formei dispozitivului în sine.

Când sarcina este finalizată și dacă aveți aplicația configurată, Mi Robot Vacuum-Mop Pro revine la stația de încărcare pe cont propriu pentru a se alimenta. Acest lucru se va întâmpla și dacă nivelul bateriei este scăzut în mijlocul unei curățări. După încărcarea din nou a bateriei, dispozitivul va relua locul unde a rămas și va finaliza sarcina.

Întreținere

Mai jos aveți indicată frecvența cu care ar fi recomandat să înlocuiți diferite părți și componente ale vidului. Următoarele frecvențe de înlocuire sunt cele recomandate de producător. Cu toate acestea, experiențele dvs. individuale pot varia. 

  • Filtru HEPA - 2 luni
  • Perie rotativă - 6 luni
  • Perie de rulare - 6-12 luni
  • Baterie - 24 luni
AccesoriiXiaomi.ro

Cea mai mare parte a costului anual o reprezintă filtrele, pe care le puteți achiziționa la prețuri foarte bune de pe site-ul nostru accesoriixiaomi.ro, unde veți găsi și alte accesorii utile pentru toate modelele de aspirator robot Xiaomi.

În concluzie

Xiaomi Mi este un robot conceput pentru a curăța mizeria de pe toate tipurile de suprafețe interioare. Porniți aspiratorul și lăsați-l să vă curețe podelele. Acest robot aspirator este, de asemenea, echipat cu Wi-Fi, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a descărca o aplicație și de a-l controla de pe un telefon sau tabletă. Dacă sunteți în căutarea unui aspirator robot cu o durată lungă de funcționare a bateriei și o aspirație puternică, Xiaomi Mi ar putea fi o opțiune bună de explorat.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare